Ga naar de inhoud

Voetmassage

Activiteiten

Voetmassage
 
De voetmassage is 5000 jaar geleden door de Chinezen ontdekt. Op verschillende muurschilderingen in Egypte, China en India komt voetmassage voor. Duizenden jaren wordt massage al toegepast om zieken te genezen of hun pijnen te verlichten. Massage werd ook gebruikt om ziekte te voorkomen en om de gezondheid te bevorderen. Massage werd ook toegepast om de sportconditie op pijl te houden. Massage is altijd een manier geweest om afvalstoffen kwijt te raken en zodoende de conditie te versterken.

 
Hippocrates schreef over massage:
 
"door wrijven kan men een los gewricht versterken en een vastzittend gewricht los masseren". Julius Caesar werd dagelijks gemasseerd om hem van zijn hoofdpijn als gevolg van epilepsie af te helpen.
 
Onze voeten verbinden ons met de aarde en via onze voeten kunnen we echt loslaten. Een voetmassage is een mooi preventief middel om in balans te blijven.

 
Op de voeten komen alle organen, spieren en zenuwen voor. Met een voetmassage wordt de hele voet "bewerkt" en kunnen aanwezige spanningen en blokkades weer in balans worden gebracht.  Je gaat je lichaam meer voelen,  het  wordt soepeler en zachter, de ademhaling wordt dieper. Emoties die niet meer nodig zijn worden afgevoerd. Dit geeft een gevoel van stevigheid, rust en vertrouwen. Je krijgt meer energie en bent helderder in het hoofd.

 
Hoe ziet een energetische voetmassage er uit?
 
Voor het masseren worden eerst de voeten met een heerlijke scrub behandeld. Daarna neemt u plaats op de behandeltafel. Vervolgens worden de voeten gemasseerd. Mijn handen voelen waar de blokkades zich bevinden en deze worden opgelost door de massage. Na de massage voelt u zich weer als herboren!
 
De gehele behandeling duurt ongeveer 1 uur.

 
Voor de massage vindt altijd eerst een intakegesprek plaats om de wensen en medische zaken te bespreken.

 
Massage voor iedereen?
 
In principe kan iedereen een voetmassage ontvangen. Er zijn enkele gevallen waarbij geen massage of maar een gedeelte ervan ontvangen mag worden. Bij twijfel raad ik aan om eerst advies te vragen bij een (huis)arts.

 
voetmassage is geen vervanging voor een artsen bezoek!
Heeft u twijfels over uw gezondheid, neem dan eerst contact op met uw huisarts.
Contra-indicaties (wanneer je geen massage mag ontvangen)
Koorts
Algemene infectieziektes (bv. griep, verkoudheid, keelontsteking)
Besmettelijke huidziektes
Extreme vermoeidheid of uitputting  
Hartaandoeningen
Kanker / tumoren
Neurologische ziektes
Nierziekten
Trombose


Tip:  Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Geef dan een voetmassage cadeaubon!  
Terug naar de inhoud